Beckham s jednozápasovým trestom za nevhodné správanie

06.07.2012 Celý región

Washington 6. júla (TASR) - Futbalista Los Angeles Galaxy David Beckham si za "konfrontačné a provokatívne správanie" nezahrá jedno stretnutie. Bývalý kapitán "Albiónu" sa previnil v závere minulotýždňového duelu Major League Soccer (MLS) proti San Jose Earthquakes.

Vedenie zámorskej MLS podniklo kroky proti Beckhamovi prakticky ihneď po prehre 3:4, keď označilo jeho správanie za neprijateľné a poškodzujúce verejný obraz ligy. Angličan okrem toho dostal nešpecifikovanú finančnú pokutu.

Do konca nastaveného času zostávala približne minúta, keď netrpezlivý Beckham kopol loptu do ležiaceho protihráča Sama Cronina. Lopta sa od Cronina odrazila do rozhodcu Hilaria Grajedu, ktorý mu za to ukázal žltú kartu.

Tridsaťsedemročný Beckham bude chýbať svojmu tímu v nedeľňajšom dueli proti Chicago Fire. Niekdajší hráč Manchesteru United, Realu Madrid a AC Miláno sa nezmestil do nominácie trénera Stuarta Pearcea na blížiace sa olympijské hry v Londýne. Prednosť pred ním dostali Micah Richards, Ryan Giggs a Craig Bellamy. Každá reprezentácia štartujúca na hrách môže mať vo svojom kádri len troch hráčov nad 23 rokov.

Informovala agentúra Reuters.
 

Vyberte región